Bowlsgroep Woerden

Vaak zoeken senioren een activiteit, waarbij zij contacten hebben met andere mensen en daarnaast lichamelijk actief zijn om de gezondheid op peil te houden of deze te verbeteren. Bowls lijkt hierop een passend antwoord te kunnen geven. Maar wat is “bowls”?

Indoor- en outdoorbowls zijn Engelse sporten, die al vele honderden jaren worden beoefend. Het is de bedoeling, dat de speelbal (bowl) zo dicht mogelijk bij het kleine balletje (jack) terecht komt na rollend een afstand van 25 à 30 meter te hebben overbrugd. Bowls zijn aan de zijkanten afgeplat en aan één kant verzwaard. Ze moeten het traject daarom in een kromme baan (curve) afleggen. Zoals de namen al aangeven wordt het zowel op een binnenbaan als buiten gespeeld. Ieder jaar wordt het wereldkampioenschap door de BBC op de televisie uitgezonden.

In Nederland wordt het ook gespeeld en worden de belangen behartigd door de Nederlandse Indoor en Outdoor Bowls Bond (NIOBB). Deze bond organiseert o.a. de landelijke competitie voor de aangesloten verenigingen. Ook in onze gemeente wordt deze sport beoefend. De Bowlsgroep Woerden, die aangesloten is bij de Stichting Welzijn Woerden, beperkt zich evenwel tot de recreatieve kant. Zij richt zich voornamelijk op senioren, voor wie het de combinatie van fysiek bezig zijn met sociale contacten betekent.

Contact

E-mail: wvolman@hetnet.nl
Telefoon: 0348-402742
Website: https://www.snelenpolanenwaterrijk.nl/?p=841

Bezoekadres

Rembrandtlaan 2
3443 EG Woerden

Postadres

Nova Zemblakade 14
3446 BR Woerden

Sporten

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.Zoek een sport

Zoek een sport op basis van je voorkeuren:

Leeftijd


Plaats


Toegankelijkheid


Individueel of teamsport


Dagdeel


Hoogte van de contributie


Locatie


Niveau


Categorie


annuleren

Declaratieregeling

Vormen de kosten een obstakel voor je om te gaan sporten? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het declaratiefonds

Joggen
Wielrennen