Nordic Walking (Nordic Walking Sensation)

Nordic Walking: logisch verlengstuk van wandelen.

Twee oervormen kunnen gevonden worden voor Nordic Walking. In de oudheid liepen herders en pelgrims met één of twee stokken om het wandelen in moeilijke terreinomstandigheden makkelijker te maken. Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen van stokken en wordt heden ten dage door de Nordic Walkers als zodanig herkend.
Een andere voorloper van het Nordic Walking moet gezocht worden in de zomertrainingen van Finse langlaufers. Sinds het begin van de 20e eeuw gebruiken zij hun langlaufstokken tijdens hardlopen, sprongvormen en andere trainingsvormen om zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam, welke zo belangrijk is tijdens het langlaufen, ook in de zomer te ontwikkelen.

Is het moeilijk om de techniek te leren?

Gewoon gaan lopen met stokken is simpel. Maar voor echt leren Nordic Walken, met de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect, is wel degelijk les nodig!

De Stichting Nordic Walking Nederland biedt in samenwerking met de INWA -de Internationale Nordic Walking Organisatie- in heel Nederland een netwerk van INWA gecertificeerde instructeurs Bij deze instructeurs is in 6-8 lessen de correcte Nordic Walking techniek aan te leren. Om dicht bij uw woonplaats een instructeur te vinden klik op de knop WAAR.

De INWA instructeurs volgen regelmatig bijscholingen op gebied van Nordic Walking. Verder worden zij getraind in het veilig en verantwoord aanleren van Nordic Walking bij patiëntengroepen als hartpatiënten, diabetes mellitus, artrose, reuma, fibromyalgie en COPD.

Plaats

  • Woerden

Locatie

  • Buiten

Niveau

  • Instroomgroep

Categorie

  • Fitsporten
  • Overig

Toegankelijkheid

  • Chronische aandoening

Vereniging

Nordic Walking Sensation

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.Zoek een sport

Zoek een sport op basis van je voorkeuren:

Leeftijd


Plaats


Toegankelijkheid


Individueel of teamsport


Dagdeel


Hoogte van de contributie


Locatie


Niveau


Categorie


annuleren

Declaratieregeling

Vormen de kosten een obstakel voor je om te gaan sporten? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het declaratiefonds

Joggen
Wielrennen