Kanovaren (Kanovereniging Wyrda)

Kanovaren is een brede sport en bestaat uit veel disciplines, zoals kanopolo, afvaart, freestyle, marathon, kanosprint, kanoslalom en toervaren. De trainingsgroepen van Wyrda zijn opgedeeld in jeugd/jongeren en volwassenen. Zij kunnen deelnemen aan een groot aantal activiteiten zoals verenigingsavonden, opleidingen, zwembadtrainingen, recreatieve en sportieve tochten en we bieden nog opslagmogelijkheden voor boten.

We bieden onze leden een groot aantal activiteiten en faciliteiten, zoals verenigingsavonden, opleidingen, zwembadtrainingen, recreatieve en sportieve tochten en opslagmogelijkheden voor boten. 
De trainingsgroepen zijn opgedeeld in jeugd/jongeren en volwassenen.

Jeugd/jongeren

Er zijn drie jeugdgroepen bij de vereniging: de basis-, de gevorderden- en de selectiegroep.
De basisjeugd (6-12 jaar) heeft elke zaterdagmiddag vlakwatertraining op de Woerdense wateren, waarvan twee keer in de maand gecombineerd met slalomtraining. De basisgroep traint onder deskundige leiding op zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur (verzamelen 13.15 uur).

De gevorderde en selectie jeugd (13-18 jaar) heeft op zondagmorgen de ene week slalomtraining op het parcours in Alphen en de andere week op zaterdagmiddag vlakwatertraining gecombineerd met slalomtraining op de Woerdense wateren.

Volwassenen

Verenigingsavonden

Gedurende de zomertijd is elke dinsdagavond (vanaf 19.30 uur) onze vaste verenigingsavond. Dan is er gelegenheid om samen met anderen tochtjes te varen. Voor de beginners een rondje Singel met de Meander; voor de gevorderden op naar Nieuwerbrug, een ijsje eten in Montfoort of naar het Linschoterbos, richting Harmelen de Rijn af of een rondje Kamerik. Woerden ligt centraal voor de nodige kanobelevenissen in de stad of op het platteland. 

Opleidingen, zwembadtrainingen

Beginners kunnen dinsdagavond onder het toeziend oog van een ervaren vaarder hun eerste ervaringen opdoen en de juiste technieken aanleren. Er worden opleidingen in de basistechnieken gegeven. Ook oefenen wij speciale technieken op de Reeuwijkse Plassen of de recreatieplas Cattenbroek. In de winter kunnen in het zwembad de “gevorderde technieken” verder worden geleerd. Tijdens deze trainingen leer je (in lekker warm en schoon water, dus wees niet bang om te slaan!) de verschillende steuntechnieken, eskimoteren, en verschillende reddingstechnieken.

Toertochten

De toertochten zijn bedoeld voor leden die op een ontspannen wijze gezellige tochten willen varen. Aan deze tochten kunnen ook beginners mee doen. De vereniging beschikt over een kanotrailer, zodat er ook buiten de regio tochten georganiseerd kunnen worden. Voorts worden er jaarlijks kano kampeerweekenden gehouden, in bijvoorbeeld “de Weerribben’ of “de Biesbosch”. Er is een vaarkalender voor deze tochten en ongeveer om de week is er een tocht tijdens zomertijd.

Marathontochten

Ben je een echte “kilometervreter”? Dan kun je zo mee met de marathonvaarders. Die leggen zich toe op het varen van lange tochten en doen ook mee aan de Veluwe Rally. Dat is het grootste kano-evenement van Nederland, waar je varend over de IJssel, een afstand van 35, 50 of 100 kilometer in één dag aflegt. Dat doel wordt bereikt door samen “de grenzen te verleggen” tijdens trainingstochten. De trainingstochten zijn meestal op vrijdagen.

Grootwatertochten

Het varen op grote rivieren, het IJsselmeer en de zee stelt eisen aan de uitrusting en de vaardigheden van de kanovaarder. Je moet over een zeekano beschikken en de vaar- en reddingstechnieken goed beheersten. Op speciale trainingsdagen wordt aandacht geschonken aan techniek, navigatie, uitrusting en veiligheid. De vereniging heeft een aantal zeekano’s beschikbaar.

Leeftijd

 • 7-12 jaar
 • 13-18 jaar
 • 19-30 jaar
 • 31-44 jaar
 • 45-64 jaar

Plaats

 • Woerden

Individueel of teamsport

 • Individuele sport

Dagdeel

 • Ochtend
 • Middag
 • Avond
 • Weekend

Hoogte van de contributie

 • tot € 195
 • € 195 - € 300

Locatie

 • Buiten

Niveau

 • Instroomgroep
 • Recreatief
 • Competitief

Categorie

 • Watersport

Vereniging

Kanovereniging Wyrda

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.Zoek een sport

Zoek een sport op basis van je voorkeuren:

Leeftijd


Plaats


Toegankelijkheid


Individueel of teamsport


Dagdeel


Hoogte van de contributie


Locatie


Niveau


Categorie


annuleren

Declaratieregeling

Vormen de kosten een obstakel voor je om te gaan sporten? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het declaratiefonds

Joggen
Wielrennen