Aikido voor jongeren met een beperking (Groene Hart Aikido)

Een speciale doelgroep met van alles door elkaar: leerproblemen, motorische achterstand, autisme, verstandelijke beperking… Het gaat om een groep kinderen die in de reguliere sporten niet meekomt. Bij ons krijgen ze geen stempel, geen vooroordelen, maar zijn ze gewoon aikidoka’s die lekker fysiek en sportief met elkaar aan het werk gaan.

Op vrijdag 18 januari 2013 was de aftrap van de gloednieuwe BMW-aikido groep: Bewegen, Motoriek en Weerbaarheid. Het is een oude wens van Peter van Lier die hierbij in vervulling ging. “Ik had destijds nooit kunnen vermoeden dat ook deze wens door aikido in vervulling zou gaan. Mede mogelijk gemaakt door Sportservice Midden Nederland. Samen met Judith Meeuwissen hebben we ons ingespannen om deze eerste groepje bij elkaar te krijgen. De eerste lichting krijgt van mij al gelijk een pluim voor de getoonde moed om hier op af te durven stappen. Een speciale doelgroep met van alles door elkaar: leerproblemen, motorische achterstand, autisme, verstandelijke beperking… Het gaat om een groep kinderen die in de reguliere sporten niet meekomt. Bij ons krijgen ze geen stempel, geen vooroordelen, maar zijn ze gewoon aikidoka’s die lekker fysiek en sportief met elkaar aan het werk gaan. Centraal staan de elementen Bewegen, Motoriek en Weerbaarheid. Bij de aftrap waren acht kinderen aanwezig verspreid in de leeftijd van elf tot en met zestien jaar, jongens en meisjes door elkaar.

Er zijn in deze groep meerdere assistenten aanwezig om te helpen. Het samenbrengen van de actie en reactie is hard werken voor deze jongelingen, maar waardevol om aan te werken. Verder veel aandacht aan het rollen en het vallen; en natuurlijk zoeken naar een betere lichaamshouding: rechtop, schouders naar achteren en borst vooruit. Stevig de voeten op de grond. Een fijne gemêleerde groep waar we erg blij mee zijn. Hopelijk hebben deze durfals de drempel geslecht voor anderen, zodat meer kinderen voor deze doelgroep de weg naar ons gaan vinden. Spel, bewegen en plezier staan bij deze doelgroep centraal.”

Leeftijd

 • 7-12 jaar
 • 13-18 jaar

Plaats

 • Woerden

Toegankelijkheid

 • Verstandelijke beperking
 • Autismespectrum stoornis

Individueel of teamsport

 • Individuele sport

Dagdeel

 • Avond

Locatie

 • Binnen

Niveau

 • Instroomgroep

Hoogte van de contributie

 • € 195 - € 300

Categorie

 • Mentale of fysieke weerbaarheid

Vereniging

Aikido Groene Hart

Contactformulier

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.Zoek een sport

Zoek een sport op basis van je voorkeuren:

Leeftijd


Plaats


Toegankelijkheid


Individueel of teamsport


Dagdeel


Hoogte van de contributie


Locatie


Niveau


Categorie


annuleren

Declaratieregeling

Vormen de kosten een obstakel voor je om te gaan sporten? Dan kom je misschien in aanmerking voor een bijdrage uit het declaratiefonds

Joggen
Wielrennen